De broertjes Deschacht  

Xavier Deschacht mocht in de eerste ronde al twee keer van werk proeven,
goed voor 33 minuten.

De broertjes Deschacht

 

Olivier Deschacht maakte 2 jaar geleden zijn grote doorbraak bij Anderlecht en bij de Rode Duivels. Met zijn over-mijn-lijk mentaliteit, duelkracht en kopbalsterkte heeft hij zijn basisplaats bij paarswit te pakken. Vooral het scoren is niet meteen zijn da-da, iets wat zijn 3 jaar jongere broer wel in zich heeft.

"Xavier scoort met zijn ogen toe," vertelt Olivier. "Hij heeft niet veel nodig om een doelpunt te maken. Zijn wendbaarheid is zijn grootste troef, er zijn maar weinig spelers die dat meegekregen hebben. Xavier kan ongelooflijk kort wegdraaien met een man in zijn rug. Om het op hoger niveau te kunnen maken, moet hij vooral aan kracht en snelheid winnen. Op langere afstanden komt hij nog wat snelheid te kort. Maar daar kan je aan werken, en dat doet hij ook. Hij traint regelmatig in een fitnesscentrum bij. Xavier heeft meer technisch vermogen in huis, ik moet het vooral van mijn mentaliteit hebben. Maar Xavier is ook een doordrijver. Als hij een doel voor ogen heeft, gaat hij er voluit voor."

 Olivier Deschacht is ondanks zijn jonge leeftijd (24 jaar) geen speler die een blad voor zijn mond neemt. Xavier laat zich minder snel horen. "Eigenlijk weet ik niet zo heel veel over mijn broer," merkt Olivier op. "Hij is iets introverter. Hij laat minder snel horen wat er scheelt of wat hij ervan denkt. Ik kom altijd voor mijn mening uit. Xavier is daar veel voorzichtiger in en zal zijn woorden meer wikken en wegen. Maar wij komen goed met mekaar overeen (lacht). Ik geef hem dikwijls wat tips en hij houdt daar ook rekening mee. Spijtig genoeg heb ik niet altijd de kans om hem aan het werk te zien."