Deschacht : "Ik ben verslaafd aan de bal"

Olivier Deschacht is op en top Anderlecht-man. Hij zou best zijn hele leven in het Astridpark willen voetballen. De verdediger heeft geen boodschap aan buitenlandse clubs die naar zijn diensten hengelen. Hij is verslaafd aan het spelletje en kan de bal moeilijk vergeten tijdens de vakantieperiode. RSCA.be zocht hem op voor de laatste training van het seizoen.

Je zegt dat je je hele leven bij Anderlecht zou willen spelen. Denk je niet dat je op een bepaald moment geen groeimarge meer zult hebben ?
"Ik kan werken met Franky Vercauteren. Daardoor leer ik nog elke dag iets bij. Ook door te voetballen in de Champions League maak je ongelofelijk veel vooruitgang. Ik vraag mij soms af of iemand die in het buitenland op de bank zit of daar bij een middenmoter speelt evenveel bijleert als ik."

Is het niet nodig om af en toe eens andere lucht op te snuiven en te veranderen van omgeving en entourage ?
"Vind je dat ik een andere ploeg moet zoeken ? (lacht) Ik voel mij hier heel goed. Als je gelukkig bent, moet je niet veranderen."

Wat houdt je in Anderlecht ?
"Dat zijn een aantal zaken. Ik speel bijna elk jaar Champions League en Sporting doet altijd mee voor de titel. Elke match spelen we voor een uitverkocht stadion met fantastische supporters. Daarnaast valt ook de afstand tussen mijn thuis en de club goed mee. Ik ben dicht bij mijn vrienden. Als je in het buitenland voetbalt, moet je alles plotseling in de steek laten en val je in een leegte. De verveling en eenzaamheid slaan toe en je kunt enkel aan het sportieve denken. Ik ben hier perfect op mijn plaats."