“Mijn grootvader heeft zijn job voor mij opgegeven.”

Jullie hebben gisteren Real Betis verslagen met 0-1. Welk gevoel overheerst er?  Het gevoel van vreugde omdat jullie gewonnen hebben, of het gevoel van opluchting omdat jullie na twee jaar eindelijk nog eens hebben kunnen scoren in de Champions League?
(denkt) Allebei eigenlijk. Je hebt wel zoiets van ‘Eindelijk!’, na zoveel tijd hebben we kunnen scoren. Maar er is ook nog het gevoel van vreugde. Een overwinning smaakt zoet en smaakt tevens naar meer.  We hebben genoeg kritiek moeten aanhoren. Maar ons vertrouwen is terug. We weten dat we meekunnen in Europa. Een volgend doel voor ons is dan ook om kampioen te spelen, anders krijgen we weer problemen, kritiek van de pers en van de fans. Net zoals bij de Beker van België. De volgende ronde hebben we daar niet gehaald en dat is erg, maar volgend jaar beter!

Sommigen zeggen dat je als voetballer een luxeleven leidt, omdat je slechts twee keer per dag moet trainen. Ben je het daar mee eens?
(stilte) Ja, je kan eigenlijk wel zeggen dat we een mooi leven leiden. Maar ik moet er wel bij zeggen dat het zowel voor- als nadelen met zich meedraagt. Het voordeel is dat je elke keer opnieuw plezier maakt. Ik heb ook het geluk dat ik van mijn hobby mijn job heb kunnen maken. Meer kan ik mij dus niet wensen.

Er zijn evenwel ook nadelen aan. Zo is er de druk die er heerst. Je moet immers altijd presteren voor je club. Maar ook de kritiek van de pers en de fans vind ik een nadeel. Elke keer weer moet je je bewijzen tegenover hen en dat is nu eenmaal niet altijd even makkelijk.